Miért minket válasszanak

Lepényeinket folyamatosan fejlesztjük a legújabb tudományos eredmények,
valamint személyes és vásárlói tapasztalatok alapján,
több tíz éve bevált technológiával, megbízható, konstans minőségben

rólunk

KIK VAGYUNK

Dr. Schäfer Balázs méhész

Dr. Schäfer Balázs

gyerekkorom óta méhészkedek

Gyerekkorom óta kapcsolatban vagyok a méhekkel, eleinte édesapám (Schäfer László) méhészetében segítettem, majd saját mehállományom lett. A méhészeti táplálékkiegészítők gyártásához rokoni szálak is fűznek, mivel nagynéném (Kéki Magdolna) vállalkozása a Sweet-Food Kft. több évtizedig támogatta a magyar méhészeket lepényeivel. A vegyész szak elvégzése utan a doktori munkám közben kezdtem a méhészet kémiájával is foglalkozni, ahol lehetőségem adódott, hogy hozzáférjek a legjobb tudományos publikációkhoz a témában. Főleg a különböző lepények készítése és az atkairtási módszerek érdekeltek, amiket saját méhészetünk is igényelt. Kísérletezéseink során kidolgoztunk több lepényfélét az év minden szakaszára, amiket a családok erőssége, élelemkészlete (amihez nagyban hozzájárul még, hogy a család milyen várható nektár\virágpor hordás elébe néz) határozták meg.

Borgula Pál méhész

Borgula Pál

2000 óta méhészkedek

Már 2000 óta méhészkedem és ezidő alatt sokat tanultam erről a szép szakmáról. Saját és méhésztársaim tapasztalatai is hozzájárultak, hogy elsajátítsam a megfelelő méhtakarmányozást. Ez kulcsfontossagú volt, hogy a méhcsaládjaim a megfelelő kondícióban legyenek az év legnagyobb bevételét biztosító akáchordásra és nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a nehezebb években is megálljam a helyem.

Kertész Imre méhész

Kertész Imre

2010 óta méhészkedek

Őstermelői karrierem először a mezőgazdaságban kezdtem, majd felismerve a méheszet nélkülözhetetlen szerepét, úgy döntöttem, hogy belefogok ebbe a szakmába is. Évek alatt elsajátítottam és sikeres kezdtem lenni ebben is. Ahogy látom, a sikeres méhészkedés nem egyszerű dolog és a kulcs lépések, mint a megfelelő lepényezés, megfelelő végrehajtása nélkül szinte lehetetlen. Ezért is döntöttem úgy, hogy barátaimmal belefogok egy méhtakarmányokat készítő vállalkozásba, ezzel támogatva saját és más méhésztársak sikerességét.

Frey Peter méhész

Frey Péter

2015 óta méhészkedek

Egész életemben vállalkozóként dolgoztam, néhány évvel ezelőtt úgy döntöttem, hogy egy éles váltással csatlakozom az őstermelő ágazathoz méhészként, amit barátaimon keresztül ismertem meg. Nem sokkal kesőbb gondolkodni kezdtünk, hogy jó lenne a méhtakarmányokat nagyobb mennyiségben előállítani először csak saját felhasználásra. Később úgy gondoltuk, hogy akár vállalkozásban is tudnánk csinálni és mások számára is előállítani azt, ami nekünk már bevált.

Lajos Mihály méhész

Lajos Mihály

2015 óta méhészkedek

A méheszkedést barátaim által ismertem meg és hamar megszerettem, mivel változatos és sokféle képességet igénylő szakma, ahol kulcsfontosságú a méhész találékonysága. Hamar megtanultam, hogy a megfelelő méhtakarmányozásnak is hatalmas szerepe van. Szerencsére ezt is sikerült barátaimtól elsajátítanom, miközben közösen jó hangulatban keszítettük a lepényeket. Sok receptet kipróbáltunk és vegül úgy döntöttünk, hogy a legsikeresebbeket egy vállalkozás keretében is gyártani fogjuk méhésztársainknak, így belefogtunk egy egész évet lefedő termékpaletta kialakításába.